Travbetting

Trav är en av de populäraste sporter vi har i Sverige. Skälet till detta är just att man kan betta på hästarna. Utan möjlighet att spela på loppen vore trav en väldigt liten sport. Varje vecka spelas för mellan 40-60 miljoner kronor på V75 och utöver detta spelas en hel del på V65 och V5.

Sedan ett antal år tillbaka erbjuder även spelbolagen på nätet möjlighet att oddsspela på travet. Detta innebär att man hos spelbolagen på nätet har möjlighet att spela på vinnare, plats eller på en variant av dagens dubbel. Man får genom spelbolagens sidor tillgång till all den information man behöver för att betta på trav. Statistik, dagsform och även expertutlåtande inför varje travomgång är några av de tjänster spelbolagen tillhandahåller för att varje spelare ska ha tillgång till så mycket information som behövs för att kunna göra sin vadslagning.

Hos spelbolagen uppdateras även resultatet löpande, vilket även kan fås till en mobiltelefon, om man är på resande fot.

Skillnaden att spela hos ett spelbolag och hos ATG är att spelbolagen har fasta odds. Det innebär att det odds som gäller när du satsar är det odds som även gäller när vinstutdelningen sker. Hos ATG förändras oddsen löpande fram till start beroende på hur spelarna lägger sina oddsspel. Dessutom så har spelbolagen på nätet bättre odds än ATG.

När man har registrerat sig och satt in pengar på sitt spelkonto kan man lägga sina oddsspel på den eller de hästar man tror på. Vadet registreras direkt, med ett fast odds, och man får eventuell vinst direkt insatt på sitt spelkonto.

Den variant av Dagens dubbel som spelbolagen erbjuder skiljer lite från ATG. Man kan satsa på en häst i vardera lopp men man kan inte spela system. Dock är även oddsen här fasta och förändras inte i takt med nya spelares insatser.

Vissa spelbolag erbjuder även vissa alternativa oddsspel och flera är under utveckling vilket troligtvis inom kort kommer leda till att spelbolagen kommer att konkurrera starkt med ATG när det gäller oddsspel.