Livebetting

Betting, eller spel på odds, har förekommit sedan urminnes tider, och det enda som egentligen har förändrats med bettin är just vad man spelar om. Själva spelandet har i princip alltid gått till likadant under större delen av bettingens historia. Det är först under de senaste åren som bettingen blivit innovativ igen, och den senaste nymodigheten kallas för live-betting. Live-betting är, som namnet antyder, betting som sker under tiden som evenemanget man spelar på snarare än före det. Detta möjliggörs tack vare den moderna informationstekniken, med snabba bredbandsuppkopplingar och globalt tillgängliga sport- och tevesändningar.

Live-betting förknippas idag kanske främst med fotboll, men faktum är att det inte finns några som helst begränsningar för vilka sporter som man kan betta på live. För all del kan det vara annat än sport också, som musikfestivaler, politiska val eller andra tävlingar. Vissa saker faller sig naturligt som mer eller mindre passande för live-betting, men även fast man aldrig kommer kunna betta på precis allt live, blir det ändå mer och mer för var dag som går. I dag avgörs utbudet främst av vad spelarna söker efter, och då är det förhållandevis ofta just fotboll, men det hindrar inte vissa från att erbjuda live-betting på till exempel schack.

När man bettar live fungerar det i praktiken likadant som när man bettar på traditionellt vis, men givetvis mycket snabbare. Istället för att betta på resultatet av hela evenemanget (t.ex. vilket lag som vinner en match) bettar man istället på delar av evenemanget, bit för bit. Som regel spelar man på den kommande delen, till exempel vilken spelare som gör nästa mål eller vilket lag som blir först till två mål, och så vidare. Live-betting passar utmärkt för den som vill avnjuta ett evenemang man brinner för, och samtidigt engagera sig i ett spännande och roligt spel vid sidan av!