Livebetting

Under större delen av vår tid har det alltid funnits olika sorters betting. Det kunde exempelvis vara så att man bettade på olika gladiatorer under gladiatorspelen som ägde rum i det forna romarriket. Idag har flera länder dock monopol på sitt spelande. Detta beror främst på att man vill ha kontroll på spelarna så att de inte utvecklar ett spelberoende, men även för att det bringar in en stor vinst till staten. Däremot kunde man inte hejda internet spel. Idag finns det en rad olika spelbolag som erbjuder betting och spel av alla dess former. Genom att spela på nätet kan man dessutom få en rejäl bonus att spela med.

Konceptet med betting live

Något som också kom i takt med att internet fylldes av olika spelbolag var att man kunde betta på sporter live. Vad som menas med att betta live är precis som det låter. Alltså att man bettar under tiden som matchen är igång. När matchen är igång så kan man exempelvis se hur matchen ser ut och vilka lag som ser ut att vinna. Har man en känsla för dessa parametrarna så kan livebetting innebära en rad fördelar för spelare.

Om exempelvis Malmö FF möter Djurgården i en allsvensk match så vet de som kan fotboll att skåningarna ofta brukar dra det längsta stråt. Skulle dock exempelvis Djurgården göra 1-0 mot Malmö så höjs oddsen på att laget som ligger under ska vinna. Om man som bettingspelare ser att Malmö håller på att etablera ett bra spel och är nära att göra mål. Då kan det vara läge att sätta en slant på att Malmö exempelvis vinner matchen, eller i alla fall att de gör nästa mål. Genom att spela live när man har kunskaper om spelandet så kan det vara en stor fördel för sig själv och sin plånbok.

Man kan dessutom spela på en rad andra spel under matchens gång. Beroende på vilket spelbolag man använder så varierar även utbudet. Men vi kan slå fast redan nu att det kommer finnas bra mycket fler spel än man är intresserad av. När det dessutom finns olika spel under de större mästerskapen som exempelvis Champions League så brukar oddsen bli bra mycket högre. Samtidigt som det ibland finns speciella erbjudanden om just dessa matcher. Ibland kan det exempelvis finnas boostade odds, vilket innebär att oddsen är högre än vad de egentligen borde vara.

Se live spel i sportsbook

Liveodds har idag blivit otroligt populärt och ofta behöver man som spelare endast välja ett spelbolag som erbjuder betting. Dock ska man inte vara helt garanterad på detta. Därför är det väldigt fördelaktigt att man läser på om sitt spelbolag tidigt så att man inte får en chock när man till slut märker att spelbolaget inte har någon sådan. Något som kan vara väldigt bra är att man tidigt tittar igenom om spelbolaget erbjuder en så kallad sportsbook. Om den gör det så finns det inte så mycket att tänka på för då har de garanterat en liveodds sida.

När man väl har förstått att spelbolaget erbjuder en sportsbook så är det bara att registrera sig. Ofta finns det en rad olika spel som erbjuds, dygnet runt, året om. På detta vis blir det även mycket mer fördelaktigt eftersom samtliga spel finns inom samma kategori.

Vad man kan live spela på

Man kan spela på otroligt många matcher och vadslagningar. Exempelvis kan man spela på de allra vanligaste, som fotboll och hockey. Man kan även spela på de lite mindre sporterna som exempelvis dart, curling och squash. Så har man en bra förståelse kring vad dessa sporter har att erbjuda. Samt att man har en bra förförståelse kring de olika spelarna så kan det vara väldigt bra för en att spela på just detta.

Vill man inte spela live på sport så kan man på vissa spelbolag spela på odds på andra tävlingar. En sådan tävling kan exempelvis vara vid Melodifestivalen. Är man den personen som oftast brukar sitta därhemma och säga vilken låt som kommer vinna, innan röstningen ägt rum så kan det vara fördelaktigt att lägga en slant på just sin favorit. Genom att göra detta så blir resultatet bra mycket mer spännande för spelaren. Man kan även spela liveodds på andra mindre sporter.