Hur oddsspel fungerar

Alla spelbolag sätter sina odds för de spel de erbjuder individuellt. Oddsen som spelbolagen sätter baseras på historik, analyser och känd information om objektets dagsform. Många spelbolag har även folk ute på fältet som följer träningar och kan på så sätt ta del av skador, formsvackor med flera faktorer som är viktiga när de sätter sina odds på hockey, travbetting eller annat. Här berättar vi mer om hur det fungerar att spela på odds och betting!

Kunskap om själva oddsen

Som spelare får man odds presenterat för sig av spelbolaget. Ett lägre odds för den som spelbolaget tror blir vinnare och ett högre för den som spelbolaget tror förlorar. Detta är baserat på noggranna analyser och oftast är det korrekta analyser under normala förhållanden. Att spela på lågoddsare är ofta ett relativt säkert kort och ger i ungefär 7 fall av 10 rätt utfall men i gengäld ger de inga vinster tillbaka. Ofta är oddsen riktigt låga som 1.05 eller 1.10. Det innebär att man i dessa fall får ett överskott på mellan 5-10 kr på en satsad 100-lapp.

För att vinna pengar krävs att man spekulerar kring samma information som spelbolaget har och delar med sig av men man gör en egen värdering av utfallet. Ibland kan man hitta mellanoddsare som kan kännas ganska säkra vilket inbjuder till ett bra oddsspel. Högoddsare ska egentligen inte vinna men det händer och det är då det blir stor utdelning på satsade pengar. Att hitta en högoddsare är inte enkelt och kräver en hel del tur eller kunskap.

Professionella spelare bettar ofta kombinationer på en eller två mellan eller högoddsare som de kompletterar med några lågoddsare. I detta fall jämnar de ut vinstchanserna och minskar spelförlusten samtidigt som de har chans på en större vinst. Det finns dock många sätt att kunna spela på oddsspel som en professionell spelare, utan att vara en på heltid. Genom att vara lyhörd, misstänksam och försiktig när man spekulerar kring odds kan man lyckas hitta bra oddsspel som ger lite bättre vinster än vad spel på bara favoriter ger. Det gäller att man gör och lär från betting experterna för att vinna på odds och sport online.

Sök efter information

Man behöver då som spelare lägga lite tid och engagemang på att ta till sig den information man behöver för att kunna hitta de bästa oddsspelen. Hos de flesta spelbolagen har man tillgång till historik och dagsaktuell information. Historiken är en viktig faktor som bygger på verkliga händelser. Historiken visar vinster, lagens kapacitet att vinna på olika arenor, tidigare resultat och hur lagen mot samma motståndare har agerat tidigare. Här hittar man delar som visar på lagets styrka och svagheter inför den specifika matchen. Utöver detta behöver man läsa på om de lag man är intresserade att spela på för att ta del av dagsformen och eventuella skador som kan påverka lagets möjligheter att vinna.

Hur odds funkar i mobila enheter

Nu när teknologin har utvecklats så pass mycket kan man nu även spela direkt via sin mobila enhet. Detta var revolutionerande för spelbolag online då det öppnade många dörrar för spelarna. När det först introducerades var mobila spelbolag väldigt sega och det tog lång tid att lägga odds och göra insättningar. Nu för tiden är det lika simpelt att lägga odds via sin mobila enhet som på datorn. Man behöver endast skriva in spelbolagets hemsida på sin webbläsare i sin mobil så kommer man in på mobilcasinot där man genast kan lägga odds.

Vissa spelbolag har även utvecklat deras egna app för att skapa en ännu smidigare spelupplevelse. Men vad är det då som har gjort detta så populärt? Jo, man har ju chansen att kunna spela vart man än är, när man än vill. Så länge man har internet och ett spelkonto kan man lägga odds när som helst, man kan till exempel ta med sig mobilen till matchen och lägga live odds på läktaren, vilket är riktigt roligt. Att spela på odds online är någonting som verkligen växt de senaste åren.

Jämför för bästa odds

En fördel med att spela online är att man kan hitta många olika spelbolag som har olika odds. Man kan alltså hitta olika odds på samma match beroende på vilket spelbolag man spelar på. Detta kan man verkligen utnyttja genom att jämföra de olika oddsen och välja det som skulle ge störst utbetalning. Det är det som är den absolut största skillnaden med att spela online. En annan sak som spelar stor roll är att man kan lägga sitt spel när man än vill, samt att man har möjligheten att lägga live-odds. Vill ni hitta tips på matcher med bra odds för mobilen kan man kika in hos mobilodds.com som listar de bästa matcherna med de största oddsen.